سرپرست وزارت آموزش و پرورش در آیین نکوداشت خبرنگاران و اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار بازارکار از قطعی شدن آزمون استخدامی آموزش و پرورش خبر داد و اعلام کرد: این آزمون براساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان برای استخدام فارغ التحصیلان دانشگاهی برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار بازارکار ، سید جواد حسینی در آیین نکوداشت خبرنگاران و اصحاب رسانه حوزه آموزش و پرورش که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاش و همراهی خبرنگاران اظهار کرد: بین خبرنگاران و معلمان وجه مشترک عمیقی وجود دارد و خبرنگاران مانند معلمان رسولان آگاهیبخش جامعه هستند و باعث رشد جامعه میشوند و نقشهای رشد مدار و جامعه سالم را بر دوش میکشند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش در ادامه اضافه کرد: معلمان و خبرنگاران ارکان اساسی جامعه هستند، خبرنگاران حلقه واسط مردم و دولت هستند، سیاستهای دولت را به مردم و از سوی دیگر مشکلات و انتقادات مردم را به دولت میرسانند.
حسینی تصریح کرد: خبرنگاران گوش و هوش دولت هستند و مهمترین نقش در حکمرانی خوب رادارند و یکی از اساسیترین هدفها پیوند جامعه است لذا خبرنگاران، جامعه را باید نسبت به آموزش و پرورش حساس کنند و مشارکت آنان را افزایش دهند.
وی با اشاره به اینکه خبرنگاران گوش شنوای مردم و هوش ادراکی جامعه هستند، بیان کرد: اگر بخواهیم مدارس باکیفیت داشته باشیم و مدرسه به جامعه و جامعه به مدرسه تبدیل شود، خبرنگاران در این میان نقش مهمی دارند و ضمن سپاسگزاری از تلاش خبرنگاران، قدرشناسی مهمتر این است که زمینه اتصال آنها را به همه لایههای ارتباطی و سازمانی فراهم کنیم.

حسینی در ادامه اضافه کرد: بهترین هدیه به خبرنگاران این است که سازمانها شیشهای شکل شوند و اولین اقدام من در آموزش و پرورش استقرار روابط عمومی آموزش و پرورش بود و دومین اقدام این بود که به مدیران کل استانها ابلاغ شد که بههیچعنوان حق شکایت از رسانهها و خبرنگاران را ندارید و در ادارات کارگروهی تشکیل شود و در آن با روش متقاعدسازی مشکلات حل شود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش بابیان اینکه شما خبرنگاران مدام کاستیها و ناراستیهای نظام تعلیم و تربیت را به ما گوشزد کنید و از آن استقبال میکنیم، گفت: بهمحض انتخابم بهعنوان سرپرست آموزش و پرورش، اولین کارم اجرای سند تحول بنیادین بود تا سند را به شکل متوازن در نظام تعلیم و تربیت اجرایی کنیم. سند پنج آموزه اصلی دارد که مشکلات عمده آموزش و پرورش را هدفگذاری کرده است.
حسینی اذعان کرد: در حال حاضر نظام تعلیم و تربیت تک ساحتی و متمرکز بر آموزش است در حالیکه تعلیم و تربیت تمام ساحتی از آموزههای سند تحول بنیادین است.
وی در ادامه اضافه کرد: بحران افتخار هویتی از دیگر مشکلات آموزش و پرورش است درحالیکه هویت دینی، اسلامی و ایرانی به شکل ترکیبی باید دیده شود و علاوه بر این هویت انقلابی، ملی، بینالمللی و محلی در سند دیده شده است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش بابیان اینکه عدالت آموزشی و کیفیت آموزشی از دیگر آموزههای سند تحول بنیادین است، گفت: ۱۳۱ راهکار و ۶ خرده نظام برای اجرایی کردن سند تحول بنیادین در نظر گرفته شده است که در حال حاضر این شش خرده نظام عملیاتی، تصویب شده است که بر اساس تعلیم و تربیت تمام ساحتی و اهداف دورههای تحصیلی ۶۷۰ راهکار احصا و به ۷۶۰ منطقه آموزشی ارسال شده است.
حسینی افزود: از اول مهر تلاش میکنیم تا برنامههای عملیاتی ناشی از سند تحول بنیادین وارد مدرسه شود چراکه اگر موضوعی را وارد مدرسه نکنیم هزینه اضافی صرف کردهایم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش سند تحول بنیادین را شامل لایحه نظری، برنامهای، عملیاتی و نهادی دانست و گفت: در لایه نهادی تقسیمکار ملی مدنظر است تا همه شرکا در اجرایی سازی سند تحول نقش خود را ایفا کنند.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ تا ۶۰ درصد برنامهای که وارد مدارس میشود نوآورانه است، اظهار کرد: در اجرایی سازی سند تحول به عنوان آموزههای اصلی نظام تعلیم و تربیت تحریف و تقلیل نمیشود و عزم درون و برونسازمانی را برای اجرایی شدن آن به کار بستهایم که ۸۲ برنامه برای سال تحصیلی ۹۸ اولویتدار هستند.
حسینی با بیان اینکه چهل برنامه اوقات فراغت با حضور دانش آموزان در حال انجام است، گفت: در ایام تابستان ثبتنام باشکوه دانش آموزان مهمترین مسئله است و ثبتنام ۸۵ درصد دانش آموزان صورت گرفته است و بیش از ده هزار گروه به بازدید مدارس رفتهاند و البته چهار هزار شکایت مردمی داشتهایم که تقاضای پول در مدارس دولتی، افزایش شهریه مدارس غیردولتی برخلاف شهریه مصوب و عدم رعایت نزدیکترین مدرسه در ثبتنامها اشاره کرد.
وی در ادامه اضافه کرد: مهر باشکوه مهری است که دانش آموزان بدون کلاس، کتاب و معلم نباشند لذا تمهیداتی دیدهایم؛ ازجمله ۱۴۲میلیون کتاب در هزار عنوان کتاب تا ۲۵ شهریور میان دانش آموزان توزیع خواهد شد، ۱۲ هزار مدیر جدیدالانتصاب در ده سرفصل آموزش خواهند دید، ۸۰ درصد معلمان آموزش ضمن خدمت دیدهاند تا آمادگی بیشتر را پیدا کنند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فضاهای آموزشی و تجهیزات استاندارد، اظهار کرد: ۱۴۰۰مدرسه براثر سیل آسیب دیدند و ۲۷۰مدرسه کاملاً تخریبشدهاند که انشالله مدارس سه تا پنج کلاسه تا اول مهرماه تحویل و مابقی تا پایان سالتحویل داده خواهد شد و همچنین ۲۰۰۰ پروژه با ۱۰ هزار کلاس درس افتتاح خواهد شد که از این میان ۳۷۰ کلاس درس در کرمانشاه افتتاح خواهد شد.
حسینی بابیان اینکه هیچ کلاسی بدون معلم، با بخاری نفتی و یا خشتی و گلی وجود نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: اول مهرماه مدارس خشتی و گلی برچیده خواهد شد و تلاش میکنیم سیستان و بلوچستان هم در این جشن شرکت کند.
وی افزود: ۲۴ هزار کلاس درس که علمک گاز برای آنها وجود دارد تا اول مهر به بخاری گازی مجهز میشوند بقیه مدارس به بخاری تابشی تجهیز میشوند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش بابیان اینکه توزیع نامناسب نیروی انسانی داریم، گفت: مهمترین مشکل آموزش و پرورش نیروی انسانی است چراکه در طی سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۲ تعداد ۲۵۵ هزار نفر از آموزش و پرورش بازنشسته میشوند، درحالیکه ۳۰ درصد کاهش نیروی انسانی و ۱۷، ۵ درصد افزایش جمعیت دانشآموزی داریم.
وی خاطرنشان کرد: ۶۸ هزار نفر نیروهای آموزش و پرورش در سال ۹۸ بازنشسته میشوند و ۲۰ هزار نیرو از دانشگاه فرهنگیان، شهید رجایی و ماده ۲۸ وارد آموزش و پرورش میشوند و ۱۲هزار نفر نیروهای حقالتدریسی و نهضت سوادآموزی خواهند بود که کسری مانده را میتوان با چند راهکار دیگر کاهش داد.
حسینی در ادامه اضافه کرد: استمرار کار بازنشستگان، آموزش یاران نهضت سوادآموزی در قالب حقالتدریسی و استخدام آنهایی که با قانون مجلس شورای اسلامی تبدیل وضعیت میشوند، تدریس معاون معلم، سرباز معلم، طرح خرید خدمات، طرح معلم تماموقت، حقالتدریس شاغلین از راهکارهای مدنظر برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی برای سال تحصیلی است.
پیشبینی افزایش ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی حقوق معلمان
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار طرح رتبهبندی فرهنگیان است که اگر اجرا شود بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به حقوق آنها اضافه میشود.
وی با بیان این نکته که شعار ما این است اول مهر کلاس بدون معلم نباید داشته باشیم، افزود: ۲۵۵ هزار معلم در چند سال آینده بازنشسته میشوند؛ همچنین ۶۰ هزار معلم اول مهر بازنشسته میشوند در حالی که ورودی ما ۲۰ هزار نفر خواهد بود.
حسینی اضافه کرد: تلاش می کنیم ۱۰ الی ۱۳ هزار حقالتدریسی، نهضتی، پیش دبستانی و… را تبدیل وضعیت دهیم؛ ۵ هزار نیروی خدماتی هم تا اول مهر جذب خواهند شد. ۱۵ هزار معلم در آستانه بازنشستگی نیز استمرار خدمت خواهند داشت. ۲۴۰ هزار ساعت از طریق معاون و مدیر معلم پرخواهد شد و ۳۶۰۰ سرباز معلم نیز جذب میشود.
۱۰ هزار معلم در طرح معلم تمام وقت شرکت کردند
سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ۱۰ هزار معلم هم در طرح معلم تمام وقت شرکت کردند و پیشبینی میکنیم به ۱۰۰ هزار معلم برسد. برای حق التدریس شاغلین نیز برای دو میلیون و ۴۸۰ هزار ساعت، تفاهمنامه امضا کردیم که کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم.
وی تصریح کرد: تا ۶ مرداد صدور ابلاغ معلمان انجام میشود و ۲۷ شهریور سامانه صدور ابلاغ بسته میشود.
حسینی گفت: در اکثر جلساتی که حضور یافتم دغدغه بنده این بوده که خبرنگار را به جلسات دعوت کنید. بنده در کارنامه کاری خود بیشترین ارتباط را با خبرنگاران داشتم و باید کم و کاستیها رفع شوند. لذا رویکرد بنده این است که بتوانید به همه سطوح سازمانی دسترسی داشته باشید.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش یک فراوزارتخانه است و همه همکاران ما شب و روز گرفتار هستند، ولی نباید وضعیت به گونهای باشد که خبرنگار مطالبهای داشته باشد. در همین مدت بنده به ۶ استان سفر کردم و در آخر هفته به سیستان و بلوچستان خواهم رفت.